Obvestilo 29.5.2020

Sodelovanje z Gasilsko zvezo Slovenije

Z Gasilsko zvezo Slovenije smo sklenili dolgoročno pogodbeno sodelovanje in njim s tem omogočili velik digitalni korak v smeri naprednega poslovanja (predvsem na področju zbiranja donacij) s pomočjo naše spletne platforme E-Donacije. 

Platforma omogoča ob ostalih naprednih spletnih rešitvah tudi napredni elektronski podpis in s tem sklepanje pogodb na daljavo, na podlagi katerih lahko gasilska društva prejemajo donacije, brez lastnega vložka donatorja. 

V decembru smo z omenjeno platformo zbrali v 4 dneh 6272 donatorjev dohodnine, kar je več, kot je bilo novih donatorjev v celem letu 2018. 

Ker gasilske organizacije niso imele možnosti organizacije prireditev, kot tudi ne tekmovanj, ki tudi niso planirana v letošnjem letu so društva prikrajšana za sredstva, ki so jih s temi aktivnostmi sama pridobivala skozi leto. To v povprečju pomeni izpad med 40 – 50 % njihovega letnega proračuna. Društva trenutno še imajo osnovne finančne pogoje za delovanje, ampak nujna nova oprema in potrebna menjava stare opreme se ne odvija po planih saj za to ni sredstev. Varna in ne dotrajana oprema je osnovni pogoj za varno delovanje gasilcev. V kolikor se finančna situacija ne izboljša, se lahko pripeti, da nekatera društva ne bodo mogla proti koncu leta opravljati niti osnovnih funkcij. Zavedamo se, da je pred nami recesija in nihče z gotovostjo ne more napovedati kako dolgo bo trajala.

Iz vseh zgoraj navedenih razlogov, smo skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije angažirali potencialno največjo donatorsko akcijo v zgodovini Slovenije v kateri bodo imela možnost sodelovati vsa gasilska društva in vseh 162.000 prostovoljnih gasilcev, ki si bodo na moderen in inovativen način z E-Donacijami lahko pomagali pri zbiranju sredstev brez vložka donatorjev.

Več o sami akciji bomo povedali na tiskovni konferenci v sredo 3.6.2020 ob 14:00 uri na sedežu Gasilske zveze Slovenije na Tržaški cesti 221 v Ljubljani.

Kovanček Group d.d.